top of page

TIRANA OLYMPIC PARK

Adresa: Blv. Deshmorët e Kombit, Tiranë
Viti: 2015-2017 
Sipërfaqe: 1.3 ha, ndërtim 5200 m2 
Funksioni:Pallat Sporti dhe Administrata e sporteve
Arkitekti: Dea Studio

Një peisazh arkitektonik ku ndërthuret dashuria për sportin dhe dëshira për të nisur një rrugë të sigurtë për të ardhmen. T.O.P është konceptuar si një hapësirë ku ndërveprojnë sporte të ndryshëm me njëri tjetrin. Në këtë park ndodhen dy godina, Administrata e sporteve bashkë me palestrat olimpike si dhe Pallati i lojrave me dorë me një kapacitet prej 1200 spektatorësh.
Kjo vepër përvec përmbushjes së standarteve olimpike në çdo detaj të saj, sjell për herë të parë në Shqipëri mundësinë e ndërtimit të strukturave dhe mbulesave prej druri ndërthurur me konstruksion metalik.

"Hapesira e parë Olimpike në Shqipëri"

bottom of page